Je bruiloft is vaak een van de mooiste dagen van je leven. Dan wil je natuurlijk een prachtige trouwjurk. Een bruidswinkel kan je vaak al goed adviseren over de trouwjurk die het beste bij jou past. Samen met de mening van dierbare vrienden/familieleden en jouw eigen smaak kom je al een heel eind. Om er zeker van te zijn dat je écht jouw droomjurk vindt, hebben wij een aantal ‘do’s’ voor je op een rijtje gezet.

  1. Plan je afspraak bij een bruidswinkel zo vroeg mogelijk op de dag. Waarom? Het klinkt niet zo romantisch, maar het personeel is dan nog fris en fruitig. Je bent niet de zoveelste bruid van de dag, maar een van de eersten. Grotere kans dus dat je de volledige aandacht krijgt van de adviseuse.
  2. Jouw trouwjurk moet natuurlijk tot in detail perfect zijn. Toch raden we je aan om eerst wat minder naar de details te kijken. De basis van jouw perfecte trouwjurk is namelijk de pasvorm. Heb je een wat grotere maat, dan is een andere pasvorm geschikt dan wanneer je juist een hele kleine maat hebt. Voor elke maat, lengte en andere lichaamseigenschappen is een juiste pasvorm. Is de basis goed? Dan kun je kijken naar de details.
  3. Maak foto’s tijdens het passen! De spiegels in (trouw)winkels geven toch altijd een ander beeld dan bijvoorbeeld op een foto. Door foto’s te maken van eventuele geschikte trouwjurken, zie je ook meteen hoe deze uitkomt op onder andere jouw trouwfoto’s.
  4. Ga net zo lang door met passen tot je DE jurk hebt gevonden. Voel je dus niet schuldig als je de zoveelste jurk ‘afkeurt’. Elke jurk op een mooie hanger zal er in de eerste instantie mooi uitzien, maar zodra je deze past neemt het de vorm van jouw lichaam aan. Dat kan dus een dikke ja maar ook een vette nee opleveren. Dat is normaal, dus pas lekker door tot je jouw droomjurk hebt gevonden. Dat betekent natuurlijk niet dat je standaard 15 jurken moet passen.
  5. Ten slotte: stel alle vragen die je hebt. Aan jezelf én aan het personeel van de bruidszaak. Dat helpt je zeker bij de keuze van de juiste bruidsjurk.