Om de verspreiding van uw coronacrisis zag de overheid geen andere optie dan de lockdown in Nederland te introduceren. Nu zijn we gelukkig uit de lockdown, maar mocht er weer een lockdown komen dan bent u als ouder met een oudergids voorbereidt. Hieronder leest u meer over de activiteiten die u samen met uw kind(eren) kunt doen. 

Spelen,spelen, spelen 

Wilt u kind al enige tijd een nieuw instrument bespelen zoals de ukelele of de piano dan is de lockdown de uitgelezen kans om dit te doen. Op YouTube kan uw kind veel tutorials vinden om het bespelen van een nieuw instrument te oefenen. Naast het spelen van een instrument kunt u samen met uw gezin een spelletjesavond houden. Haal de ganzenborden, Monopoly of mens-erger-je-niet weer van de zolder. Houdt er echt wel rekening mee dat het spelletjesavond niet te competitief eindigt, u zit namelijk nog in lockdown met uw gezin. U kunt er ook voor kiezen om samen met uw kind een compleet nieuw spel te ontwikkelen. Blijkt dit toch iets te lastig te zijn, kies dan uw favoriete spel uit en geef er een eigen draai aan door het spel samen met uw kind bijvoorbeeld na te maken met jullie eigen thema. 

Creabea 

Om een hindernisbaan in uw eigen huis of tuin te creëren kunt u zoveel mogelijk voorwerpen die u en uw kind maar kunnen vinden verzamelen. Spring bijvoorbeeld over een schep of kruip onder het tapijt. Kunt u nog een paar rollen wc-papier missen dan is het ook een leuk idee om elkaar in te rollen net als mummies. Heeft u naast wc-papier nog vuilniszakken over, organiseer dan een modeshow. Uw kind of kinderen kunnen deze zakken eerst versieren met bijvoorbeeld glitter of verf waarnaar ze de geïmproviseerde catwalk oplopen met hippe muziek. Tot slot is TikTok een app die dankzij de lockdown zeer populair is geworden onder jongeren. Maken uw kinderen nu gebruik van deze app dan is het een leuk idee om samen bijvoorbeeld gekke dansvideo’s op te nemen. Hiermee zult u gegarandeerd voor even vergeten dat u in de lockdown zit.