Een Alan Red overhemd word dagelijks door heel veel mannen gedragen Een overhemd bepaalt welke stijl je uitstraalt. Strak in het pak met een overhemd en een stropdas ziet er heel anders uit dan datzelfde pak met een  overhemd met een print of met een contraststof in de boord, zonder stropdas. Of je nou kiest voor effen, print of met aparte details, overhemden blijven een leuke manier om de garderobe weer op te frissen. Een Alan Red overhemd is goed te combineren met van een nette stropdas tot pullovers en blazers. Een Alan Red overhemd is uitermate geschikt om zowel zakelijk als casual te dragen.

Uitleg boordmaat overhemd

Hoe werkt de maatvoering nou eigenlijk bij overhemden? Veel mensen denken dat ze klaar zijn als ze weten welke boordmaat ze dragen. Deze komt overeen met de omtrek van je hals. Meet met een vinger tussen het meetlint (zodat er voldoende ruimte is wanneer het bovenste knoopje dicht zit en u het hemd met een stropdas wil dragen) je omtrek en dan weet je welke boordmaat geschikt is voor je. Een boordmaat wordt namelijk altijd in centimeters weergegeven. Een ander weetje is ook dat per twee boordmaten het overhemd zelf bij veel merken dezelfde maat heeft, bijvoorbeeld een boordmaat 41 en 42 schelen dus 1 centimeter in de boordomvang, maar de rest van het hemd is gewoon even groot. Best handig om te weten als je maat is uitverkocht en je nu al weet dat je het overhemd toch niet dicht gaat dragen.

De perfecte kleur

De kleur van een overhemd is erg bepalend voor je uitstraling. Wit is zakelijk, vooral gecombineerd met een rode das wordt dit gezien als autoriteit uitstralend. Lichtblauw is ook zakelijk, maar wat vriendelijker dan het witte hemd. Een combinatie van de twee in een ruitje of fijn streepje is ook een puur klassieke combinatie gecombineerd met donkerblauw of grijs is het altijd goed.