Uw bedrijf heeft natuurlijk baat bij een efficiënte werkwijze met het oog op kosten en risico’s. Wilt u geen risico meer lopen met de opslag of het vervoer van uw producten? Dan zijn palletboxen een prima optie! Palletboxen hebben bijzonder veel toegevoegde waarde ten opzichte van de gebruikelijke pallets. Ten opzichte van de pallet hebben palletboxen namelijk meerdere opzetranden, waardoor uw producten veiliger staan opgeborgen. De palletboxen zijn eventueel af te sluiten met een deksel.

Waarin zijn de palletboxen verder efficiënter? Voornamelijk bij het benutten van de aanwezige ruimte. Wilt u (grotere/zwaardere) producten netjes opslaan en hier niet teveel ruimte aan kwijt zijn, dan zijn de palletboxen met toevoeging van de deksel de juiste keuze. Palletboxen zijn op elkaar te stapelen tot grote hoogtes, waardoor er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de ruimte in uw bedrijf, of in het vrachtruim. Dit werkt niet alleen efficiënter, maar levert ook nog eens een kostenbesparing op voor uw bedrijf met het oog op het vervoeren van de producten.

Materiaal
Net als bij pallets, kunt u bij palletboxen ook kiezen uit verschillende materialen. De gebruikelijke materialen hout en kunststof komen weer terug, evenals stalen palletboxen. Kunststof is van oudsher een wat goedkoper materiaal, maar in principe bieden alle drie de materialen dezelfde solide basis voor het opslaan van uw product. De houten variant is in verschillende vormen aanwezig, zoals volledig dicht of deels open tussen de balken.

Bent u benieuwd naar het functioneren van de opzetranden? Deze zijn zeer gebruiksvriendelijk. U kunt de opzetranden namelijk inklappen, om na het beladen van de palletboxen de opzetranden weer dicht te klappen. Zo heeft u hetzelfde gebruiksgemak als bij pallets, maar gaat u op verschillende vlakken efficiënter en veiliger te werk. De afmetingen van de opzetranden zijn af te stemmen op uw persoonlijke wens, dus kijk snel eens rond.