Slijmbeursontsteking schouder een pijnlijke aandoening
Een slijmbeursontsteking in schouder is een aandoening die je steeds vaker tegenkomt. Het is een aandoening die eenvoudig te herkennen is. De schouder kan niet meer soepel bewegen. Je armen optillen wordt opeens een pijnlijke beweging en het is dan ook lastig om mobiel te blijven. We hebben een aantal manieren voor je op rij gezet om een slijmbeursontsteking te voorkomen. Ook keken we hoe je de pijn kan verminderen.

Voorkomen is beter dan genezen
Een schouder slijmbeursontsteking komt vooral door een verkeerde werkhouding. Wanneer je lange tijd met je schouders in een oncomfortabele houding moet werken overbelast jij je gewrichten. Daardoor ontstaat op den duur een slijmbeursontsteking. Het is dus goed om regelmatig van houding te veranderen als je aan het werk bent. Voelt een bepaalde werkhouding pijnlijk, ga dan niet te lang in die positie werken om overlast te beperken. Heb je een blessure opgelopen aan je slijmbeurs; loop er dan niet te lang mee door. Zo voorkom je dat een acute blessure een chronische slijmbeursontsteking wordt.
Beperk de pijn
Heb je een slijmbeursontsteking, dan kan het een idee zijn om passief te gaan zitten wachten tot het over is. Het is echter verstandiger om via de fysiotherapeut oefeningen te doen. Een doorverwijzing van de huisarts naar de fysiotherapeut scheelt een hoop ellende en zorgt er bovendien voor dat de pijn niet erger wordt. Blijven bewegen op een gecontroleerde manier zorgt ervoor dat de spieren correct worden gebruikt. Daarnaast wordt de slijmbeurs op die manier minder belast. Een goede werkhouding en de juiste mate van herstel na een ongeval wat tijdelijk voor letsel zorgt is de beste mogelijkheid om pijn te beperken en leed te voorkomen.