Een overgroot deel van de mensen heeft te maken met gebreken aan het gebit. Meestal gaat dit om tandplak dat kan resulteren in gaatjes en soms zelfs tandsteen. Een gezond gebit is niet alleen belangrijk voor de gezondheid (met name de spijsvertering), maar het is ook een belangrijke factor van uw uiterlijk. Een gezond gebit ziet er aantrekkelijk uit en u zult zich dan ook zekerder over zichzelf voelen. Lees verder om erachter te komen hoe jij weer een stralend en gezond gebit krijgt.

Let op voeding

We kunnen gerust met zekerheid zeggen dat de voedselkwaliteit de laatste (honderden) jaren achteruit is gegaan. Niet alleen kan dit schadelijk zijn voor onze gezondheid, ook ons gebit moet eronder lijden. Suikers en bewerkte producten zijn de echte boosdoeners die gaatjes veroorzaken. Probeer dus zoveel mogelijk te blijven bij pure voeding wat direct uit de grond komt als het ware en zo min mogelijk bewerkt is. Denk dus aan pure fruit en groente en vermijd snoepgoed. Let goed op want zelfs in schjinbare ‘gezonde’ producten zoals ontbijtkoek, crackers en supermarkt brood zitten bewerkte producten en soms zelfs suiker!

Flos minimaal 1 keer per dag

De meeste mensen lukt het wel om 2 keer per dag tanden te poetsen, maar niet iedereen flost. En juist dit is zo belangrijk. Tijdens het eten komen er ook etensresten tussen de tanden waar de tandenborstel niet bij kan komen. Zorg dus dat je minimaal 1 keer per dag flost. Veel mensen zijn verbaasd ondanks een goede poetsbeurt dat zij toch gaatjes hebben. Meestal komt dit dan doordat zij niet flossen.

Tandenpoetsen op de goede manier

 Maak met de tandenborstel korte zachte draaiende bewegingen. Dit is de beste manier om de tanden zo goed mogelijk schoon te krijgen. Maak dus geen bewegingen alsof je met jouw tandenborstel een stuk hout moet doorsnijden. Verder is het belangrijk om een goede tandpasta te gebruiken. Denk hierbij aan merken zoals Prodent, Elmex, Oral-B etc.