De e-sigaret is al jaren een trend in Amerika, het lijkt er steeds meer op dat deze trend ook aan het overwaaien is naar Europa en ook naar Nederland. Het aantal consumenten dat een e-sigaret gebruikt verdubbelt bijna jaarlijks. Consumenten stappen over op de e-sigaret omdat ze er achter gekomen zijn dat deze wel degelijk voordelen te bieden heeft.

E-sigaret
De e-sigaret is een elektrisch apparaatje dat de moderne vervanger voor de tabak sigaret is. Met een e-sigaret damp je een vloeistof met een bepaald smaakje, deze vloeistof staat ook wel bekend als de e-liquid. Een e-sigaret is een relatief eenvoudig elektrisch apparaatje, ze zijn al verkrijgbaar vanaf €20.

Voordelen e-sigaret
Een tijd lang is de e-sigaret regelmatig negatief in het nieuws geweest, zoals een bekende kranten kop “e-sigaret 15 keer kankerverwekkender dan tabak sigaret”, dit heeft ervoor gezorgd dat de consument bang was om de e-sigaret nog te gaan gebruiken. Totdat de Amerikaanse overheid een onderzoek liet doen door een onafhankelijke organisatie, hier kwam uit dat een e-sigaret nauwelijks schadelijk was.

Sindsdien is de e-sigaret trend beginnen te groeien, er werden steeds meer e-sigaretten verkocht en jaarlijks begonnen vele duizenden consumenten aan de e-sigaret en stopte met het roken van een tabak sigaret.

E-sigaret kopen
Als je een e-sigaret wil kopen is het belangrijk dat je goed na denkt waar je deze gaat kopen. Als je onvoldoende advies krijgt kan het dampen van e-sigaret tegen vallen en dan leg je hem snel weer aan de kant met als gevolg dat je weer tabak gaat roken. Koop daarom jouw e-sigaret bij een e-sigaret speciaalzaak en laat je voldoende informeren over de mogelijkheden en hoe alles werkt. De e-sigaret is bij verkeerd gebruik namelijk heel erg storing gevoelig.