Kapper keuze

Als je haar maar goed zit! Dat is natuurlijk helemaal waar. Je voelt je aantrekkelijker en meer verzorgd met een goed kapsel. En niet iedere kapper krijgt dat voor elkaar. Zeker niet als je specifiek haar op je hoofd hebt. Maar heb je geen keuze voor kapper? Jazeker wel!

Als je “gezegend” bent met een volle, krullende haardos dan weet je als geen ander dat niet ieder kapper raad weet met jouw haar. Niet alle kappers zullen dit toegeven. Toch vergt sterk krullend haar, een heel andere techniek en “know-how” dan een meer doorsnee haartype. En dat is helemaal niet erg. Wat wel erg is, is dat als de kapper onvoldoende rekening houdt met dit feit, jij het risico loopt om er na de knipbeurt bij te lopen als een poedel… Wellicht kies je dan beter voor een kapper die gespecialiseerd is in kroeshaar of krulhaar. Er zijn zelfs speciale “krul-kapsalons”. Zij kennen het gedrag van sterk krullend haar en kunnen je tevens adviseren over de producten die je kunt gebruiken om je haardos in bedwang te houden.

Heb je geen krullen, of niet in extreme mate, dan kun je in principe bij iedere kapsalon terecht. De keuze voor kapper wordt dan meer een persoonlijke kwestie. Waar voel jij je prettig en bij welke kapper loop jij het meest tevreden de deur uit. Eigenlijk komt dit neer op simpelweg uitproberen. Het kan dus wel even duren voordat je “jouw kapper” hebt gevonden.

Persoonlijke voorkeur
Naast het feit dat je tevreden moet zijn over het resultaat (wat uiteraard een onmiskenbare voorwaarde is voor de kapper van jouw keuze), is het ook belangrijk hoe je benaderd wordt door het kappend personeel. En waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Lekker
Zo is het in sommige kapsalons kennelijk de bedoeling dat alles “lekker” is… Wil je lekker hier komen zitten? Of, Wil je lekker iets drinken? Zal ik je haar lekker wassen? Wil je het lekker kort doen of alleen lekker de puntjes doen? … Tja, het is maar wat je “lekker” vindt natuurlijk.

Gezellig
Bij weer andere kapsalons is het vooral gezellig. Een drukke bedoening met vrienden/vriendinnen die hun haar nog even laten doen voor het weekend en voor je het weet ben je én op de hoogte van al het lief en leed van de klanten én je bent klaar met je coupe. Ja toch, je wilde toch een bobline? Ehhh… ja hoor, prima!

Eerlijk
Natuurlijk zijn de meeste kapsalons prima en luistert het wassend, knippend, kleurend en krullend personeel uitstekend naar jouw wensen. Toch is het altijd zeer verrassend en verfrissend als een kapper tijdens het – voorzichtig – uitkammen van je gewassen haren, deelt wat hij/zij voelt en ziet. En naar aanleiding van deze bevindingen ook eerlijk en waardevol advies weet te geven. Zelfs als dit haaks staat op wat jij in gedachte had. De keuze voor een kapper in Breda is dan zo moeilijk niet meer, toch?

 

Bron: Fashionopzijnbest.nl