Ben je net bij de kapper geweest en helemaal blij met je nieuwe coupe? Lees snel alle tips om je nieuwe kapsel ook de komende tijd te houden zoals je het graag ziet.

 

De juiste shampoo

De eerste stap naar een goed zittende haardos is het gebruik van de juiste shampoo. Er is volop keuze, voor ieder haartype, dus verdiep je hier goed in en vraag eventueel advies. Heb je dun, fijn haar? Dan heeft jouw haar hele andere verzorging nodig dan dat van iemand die een dikke bos krullen heeft.

Ook de kleur van je haar kan belangrijk zijn bij het kiezen van een shampoo. Er zijn shampoos die je (natuurlijke of geverfde) tint extra benadrukken of langer mooi houden. Een voorbeeld daarvan is de Fudge zilvershampoo. Zilvershampoo zorgt ervoor dat gele tinten in je blonde haar of highlights geneutraliseerd worden. Fudge zilvershampoo bevat daarnaast ook UV bescherming. Zo is je blonde haar dat toch al zo snel droog aan kan voelen goed beschermd tegen de zon.

 

Verzorging

Na het wassen van je haar is het tijd voor verzorging. Ook hier is het weer belangrijk om goed te kijken naar wat jouw haar nodig heeft. Blond haar? Schwarzkopf heeft een hele fijne leave in conditioner die je haar niet alleen soepel en kambaar maakt, maar tegelijk ook gele tonen verder neutraliseert. Ideaal als je asblond haar hebt.

Er zijn ook speciale conditioners, zowel varianten die je uit kunt spoelen als leave in conditioners, speciaal voor droog haar, krullen, fijn haar of sterk beschadigd haar. Kijk goed wat jouw haar nodig heeft en verwen het na iedere wasbeurt, het zal je dankbaar zijn.

 

Stylen

Na het wassen en verzorgen begint de finishing touch: de styling. Kijk bij de kapper al goed hoe hij of zij het aanpakt en vraag waar nodig advies. Ook hier is het weer belangrijk om de juiste producten in huis te hebben. Vaak is het handig om zeker bij een nieuw kapsel te kiezen voor dezelfde producten als die door je kapper werden gebruikt; koos deze voor Schwarzkopf, koop hetzelfde product van hetzelfde merk dan ook voor thuis, zodat je precies weet hoe je te werk moet gaan. Neem zeker de eerste keren de tijd om je haar rustig in model te brengen en gebruik niet te veel stylingproducten; het is makkelijker om later nog wat toe te voegen als je te weinig hebt gebruikt dan om een teveel gebruikte product weer uit je haar te laten verdwijnen.