Online shopping is niet nieuw. Volgens het CBS was de geschatte waarde van het Nederlandse E-commerce industrie €16.2 miljard in 2015. Er wordt geschat dat de E-commerce industrie met meer dan 10% per jaar in waarde zal blijven groeien. Dit is een hele grote markt. Een groot onderdeel daarvan is de online detailhandel. Online detailhandel is nu het grootste deel van de E-commerce markt qua aantal gekochte producten.

Er wordt nu meer dan ooit tevoren online gekocht. Je kan alles vinden waar je naar op zoek bent.Vrijwel alle kleding en schoenenmerken zijn tegenwoordig via een hun eigen website of een andere aanbieder verkrijgbaar.

Alle aspecten van het shoppen worden nu online beschikbaar gemaakt. Het advies dat je in fysieke winkels vroeger kreeg is tegenwoordig niet meer. Advies krijg je tegenwoordig in de vorm van mode en advies blogs, je kan daar je eigen mening vormen of anderen voor advies vragen.
Als dat niet persoonlijk genoeg is, zijn er webshops die persoonlijk advies bieden in de vorm van een chatscherm. Een soort servicedesk voor style. Ook zijn er verschillende bedrijven bezig met het bouwen van geavanceerde apps. In combinatie met foto’s of video kunnen virtuele modellen gemaakt en/of naar smaak gekleed worden.

Er is tegenwoordig heel veel aanbod. Veel producten, webshops en veel informatie over producten. Met zoveel keuze en informatie moeten webshops zich meer gaan richten op de klant beleving.
Dan gaat het om vragen zoals: hoe vind ik het snelst het product waar ik naar op zoek ben?

Waar vind ik de laagste prijs voor de schoenen waar ik naar zoek? Natuurlijk zonder zelf te veel tijd en werk in hoeven te steken. De vraag is eigenlijk: hoe gebruik ik al die informatie in mijn voordeel?

Een partij die zich hiermee bezighoud op de Europese markt is SuperSales.
Op dit shopping platform wordt altijd de laagste prijs getoond van alle beschikbare aanbieders.
Daarnaast kan je door een persoonlijk profiel in te stellen, zo krijg je alleen producten te zien krijgen die voor jou relevant zijn. Alleen jouw maten, favoriete kleuren en veel andere instellingen en voorkeuren. Je kan op de hoogte worden gehouden van producten die je graag wilt en voor de prijs dat je ervoor wilt betalen of alles weglaten waar je zeker van bent dat je niet wilt zien. Dat betekent in de praktijk dat je tijd en geld bespaart bij het shoppen.