Er zijn van die periodes waarin het allemaal even niet meezit. Je krijgt op het werk amper wat gedaan, gaat vermoeid naar bed maar staat net zo vermoeid weer op en je voelt je bijna continu futloos. Klinkt herkenbaar? We hebben er allemaal wel eens mee te maken. Gelukkig zijn er zat dingen die je kunt doen om het tij te keren en weer heerlijk in je vel te zitten. Belangrijk is om te zorgen dat je genoeg tijd hebt om te ontspannen. Vaak spelen stress en overmatig piekeren een belangrijke rol bij het bepalen van je gemoedstoestand. Af en toe mag je best eens de tijd nemen om stil te staan en alleen aan jezelf te denken. Hoe je dat doet? Zo dus!

 

Het gaat om de kleine dingen

Al scrollend langs de mooie en jaloersmakende foto’s die vrienden op Instagram plaatsen, lijkt het soms alsof je eigen leven maar een saaie boel is. Opstaan, werken en weer naar huis om vervolgens de hele avond op de bank te hangen. Bedenk je echter dat het leven juist zo mooi is door alle kleine dingen die samen zorgen voor groots geluk! Koop die thee die je zo lekker vindt, ondanks dat hij wat duurder is dan het huismerk. Stuur dat lieve berichtje naar je beste vriendin om haar te laten weten hoe belangrijk ze voor je is. Ga lekker buiten de deur ontbijten op een lome zondag. Geluk zit hem niet alleen in grootse, meeslepende dingen die je op Instagram kunt plaatsen!

 

Plan leuke dagjes uit

Ben je heel gestrest en zie je door de bomen even het bos niet meer? Dan is het tijd om wat afleiding te zoeken! Zeg netjes doch resoluut ‘’nee’’ wanneer mensen je vragen of je dit weekend tijd hebt om iets te doen waar je echt geen zin in hebt en besteed die kostbare vrije dagen aan jezelf! Ga bijvoorbeeld lekker een dagje naar de sauna met je vriendinnen, boek een leuke kookworkshop met je lief of ga een dagje naar het strand!

 

Breng meer tijd in de buitenlucht door

Simpel maar effectief: breng meer tijd buiten door! Eerlijk waar, die frisse wind, het zonnetje op je gezicht – het zorgt ervoor dat je ongetwijfeld een instant energieboost krijgt. Je kunt lekker het bos in en wandelen, maar je kunt het ook dichter bij huis houden. Heb je een fijne tuin? Pak dat ene boek waar je nu al heel lang in wilt beginnen en strijk neer in je loungeset. Muziek in je oren en de uren vliegen voorbij!