Nederland heeft met een gemiddelde lengte van  183cm de langste mannen van de hele wereld en hier zijn de meeste T-shirts niet op gemaakt. Je hebt dus al snel het probleem dat T-shirts te kort zijn en dat je ze steeds naar beneden moet trekken. Wanneer je langer dan 180 cm bent is het al snel een goed idee om een aan te schaffen. Maar ook wanneer je niet al te lang maar wel heel smal bent kan een lang T-shirt van pas komen. Kleinere maten zijn behalve smaller vaak ook direct korter, en zo ben je als een smal iemand geforceerd om een te wijd of te kort T-shirt aan te moeten. Met een lang T-shirt is dit niet het geval en kun je weer een T-shirt kopen die past.

De ontwikkeling van het T-shirt

Het beeld van een T-shirt is de afgelopen jaren flink veranderd. Tegenwoordig zijn T-shirts verkrijgbaar in een legio aan vormen, maten en bedrukkingen of een combinatie hiervan. Zo zijn er dus niet alleen de lange T-shirts maar ook T-shirts met een ronde hals of een v-hals. Tevens zijn er veel verschillende mogelijkheden hoe het T-shirt aansluit op het lijf. Zo zijn er strakke stretch T-shirts maar ook lossere shirts die minder strak aansluiten. De ontwikkeling van het T-shirt is in volle gang en is nog lang niet afgelopen.

Pillen van het T-shirt

De wrijving van de kleding is de grootste oorzaak voor het pillen van de stof. Vooral in een droger kan kleding snel pillen. Kleding wordt daarin vaak duizenden keren gekeerd, wat veel wrijving veroorzaakt. Een goede manier om het pillen van kleding te voorkomen is door niet langer de gevoelige kledingstukken in de droger te doen. Doe je dit wel, keer de kleding dan in ieder geval binnenstebuiten of stop ze in een speciaal droger zakje.