Waar kunnen vrouwen nou écht gelukkig van worden? Is dat nou van nieuwe schoenen? Of winkelen? Een gladde huid, mooi uiterlijk of een slank figuur? Misschien is het wel een knappe vent aan de arm en een mooi huis. Wie weet. De mannen weten het in ieder geval niet goed, dus laat deze taak maar aan de vrouwen zelf over.

Er zijn een heleboel taken die een vrouw gelukkig kan maken, zoals partner en vrienden/vriendinnen, goede gezondheid, lekker eten, gezelligheid en noem maar op. Echter zijn vrouwen het meest bezig met hun eigen werk. Dit is niet wat hun geluk brengt. Uit een onderzoek dat door Elle is uitgevoerd onder 24000 vrouwen werd geconstateerd dat ze vooral gelukkig worden van familie, liefde en vrienden. Toch zoeken vrouwen wel naar geluk in hun werk. Dit kunnen ze beter zoeken in relaties met familie en vrienden volgens dit onderzoek. Ongeveer 70% van de vrouwen wereldwijd durft zich gelukkig te noemen. Een positief aantal. Vooral de jongere vrouwen hebben een goede kijk op hun toekomst. De overige 25% gelooft niet dat geluk voor haar bestemd is

Ongeveer 50% zegt dat hun carrière bovenaan staat. Hun uiterlijk of liefdesleven komt op de tweede plek, ze zijn veel meer gericht op hun carrière. Volgens het onderzoek van Elle is er een grote druk aanwezig om een goede carrière te bemachtigen. Echter is het onmogelijk om alleen hiervan geluk te krijgen. Het geluk halen ze uit de mensen om wie ze geven. Familie, het sociale leven en liefde staan met een achtereenvolgende 32%, 29% en 21% bovenaan de lijst met dingen die vrouwen gelukkig maken.

Geluk is naar mijn mening iets dat komt en weer vertrekt. Ik heb momenteel een gelukkig leven. Dit heeft te maken met de juiste combinatie van liefde, familie, vrienden en werk. Hoe gelukkig ben jij en hoe denk jij dat dit komt?