Deze winter zijn vooral warme, natuurlijke kleuren erg trendy. Dit sluit goed aan bij de comeback van de natuurlijke materialen zoals wol en katoen. Wij hebben de meest trendy kleuren op een rijtje gezet.

Roest en koper, kan het stoerder?

Deze warme tinten passen geheel in het beeld van de herfstkleuren, die de opkomende winter voorspellen. Boots en sneakers in mooie, warme roodbruine tinten zijn nu overal verkrijgbaar, en goed te combineren met een mooie wollen trui of sjaal met dezelfde ondertonen.

Koffie als kleur

Niet alleen in de beker bij het ontbijt, deze donkere tint met een sterk rode ondertoon komt goed tot zijn recht bij een mooi leren jack of een donkere jeans.

Kameel in de stad

Kameel is een warme kleur met een overwegend geelbruine ondertint. Het doet ons denken aan de woestijn en zijn onvergevende klimaat, dat de set is geweest voor vele klassieke filmavonturen, zals ‘Lawrence in the Dessert’. Gelukkig is deze kleur weer helemaal ‘hot’ dit jaar (bron: 22Shirts.nl) en komt onze winter een paar graden opwarmen. Riemen, jacks, parka’s en broeken, makkelijk te combineren met stoere jeansoverhemden bijvoorbeeld.

Blauw als de lucht (die misschien voor een paar minuten te bewonderen is door de hardnekkige herfstige regenwolken heen)

Een mooie zachte kleur blauw en één van de kleuren van deze winter. Een vrij lichte kleur voor de herfst en winter. Mooi te combineren met grijs, taupe. maar ook met rood en roesttinten zoals hiervoor besproken. Overhemden in deze vrij koude kleur staan erg mooi in combinatie met een warmere tint, zoals een camelkleurige jas bijvoorbeeld.

Grijze muis

De kleur grijs van het mooie vachtje van een ongewilde huisgenoot. Deze kleur grijs is ook een natuurtint en staat mooi met iedere andere kleur uit dit rijtje, zowel de rodere kleuren als mosterdgeel en aardebruin, of juist in combinatie met de zachte kleuren zoals airy blue.

Ceder

De kleur van cederhout neigt naar het roze toe, en is weer zo’n mooie warme kleur uit de herfstwereld daar buiten. Heel mooi met donkerrode, grijze en koffiekleurige items te combineren.

Klei

De kleur van natte rode klei, dicht bij roestbruin, maar net even roder. Steenrood naar cognackleurig toe. Waarschijnlijk zullen we ook veel cognackleurig leer voor tassen en schoenen zien. Potter’s clay combineert ook met de meeste andere trendkleuren en in het bijzonder met met de blauwtinten en met geel.