Je bent goed zoals je bent. Maar in deze tijd waar we dagelijks op social media zitten wordt het soms wat ingewikkelder om altijd maar een positief zelfbeeld te houden. Daarom is het belangrijk dat jij gaat inzien wat je talenten zijn of wat je nog graag zou willen ontwikkelen. Denk daarbij breed en beperk je niet. Misschien wil je juist nu op drumlessen, een assertiviteitstraining volgen of een nieuwe taal leren. Zolang dit helpt om de beste versie van jezelf te worden is dit de beste persoonlijke investering die je kunt doen.

Wat wil ik nou eigenlijk?

Zit je al een aantal jaren vastgeroest in hetzelfde patroon? Dan kan je, zonder het door te hebben, in een sleur belanden. In het begin heb je het wellicht niet door, maar na verloop van tijd kan je wat neerslachtig worden. Of niet echt het gevoel hebben echt gelukkig te zijn. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. In dit geval is het goed om weer op zoek te gaan naar jouw drijfveren. Waar ben je goed in? Wat zou je het liefste elke dag doen? Als je het niet weet, is het een optie om met vrienden en familie in gesprek te gaan hoe ze jou zien. Daarnaast kan je ook op zoek gaan naar een lifecoach. Vaak zijn losse sessies mogelijk, je zit dan niet gelijk vast aan een therapie voor een aantal weken. Deze coach gaat tijdens een gesprek met jou op zoek naar je positieve talenten, goede eigenschappen en wat de mogelijkheden hierin zijn.

 

Op naar een nieuwe carrière

Heb je eindelijk een vacature gevonden voor je droombaan? Maar voldoe je niet aan alle eisen? Geen nood, want er is altijd een manier om dit toch snel aan je skills toe te kunnen voegen. Moet je bijvoorbeeld vloeiend Engels spreken, maar is je kennis van deze taal ondertussen wat weggezakt? Vijzel je kennis op met een individuele cursus. Engels leren bij Babel is in dit geval een goede mogelijkheid. Eerst kijken ze wat je huidige niveau is, vervolgens kijken ze naar jouw doelen. Zo krijg je niet alleen les in grammatica en je woordenschat, maar ook in Engels spreken. Zelfs zakelijke cursussen zijn mogelijk. Zo schuif jij binnen een paar weken zelfverzekerd aan bij jouw sollicitatiegesprek.

Stop met vergelijken

Bijna iedereen doet het, maar we geven het niet toe: we vergelijken onszelf met een ander. Die ene vriendin die altijd maar foto’s post op social media waarop ze altijd maar lacht, die ene vriend die elke week wel een succes deelt of die ene bekende die non-stop de wereld over lijkt te reizen. Je kunt jezelf dan behoorlijk waardeloos voelen, omdat je dit allemaal niet hebt. Maar ook al reis jij niet maandelijks af naar een ander land, besef dat die ander ook niet in Wonderland woont. Iedereen heeft zijn zorgen en minpunten, alleen valt dat niet te zien op social media. Want in deze etalage laat iedereen eigenlijk alleen de beste versie van zichzelf zien. Nu is het alleen nog aan jou de taak om dit ook echt te worden.