Hockeytassen zijn er in alle soorten en maten. Er zijn rugzakken, schoudertassen, sticktassen, bowlingbags en natuurlijk speciale tassen voor de keeperspullen. Elk hockeymerk biedt verschillende soorten tassen aan en heeft zijn eigen kleuren en dessins. Dus keus te over als je op zoek bent naar een hockeytas.

Sticktassen

Sticktassen zijn langwerpig en bedoeld om één of meerdere sticks in te vervoeren. In veel sticktassen is ook ruimte voor kleding en handdoek. Zelfs aan vakjes voor bidons en mobieltjes is gedacht. Voordeel van deze tassen is dat alle hockeyspullen in één handzaam pakket meegenomen kunnen worden.

Rugzakken

Voor degenen die op de fiets naar de hockeyclub gaan, is de rugzak een uitkomst. Hierin zit een speciale sleuf, waar de stick in gestoken kan worden. Tas plus stick op de rug is wel zo veilig tijdens het fietsen.

Bowlingbags

Tegenwoordig is de zogenaamde bowlingbag populair. De meeste hockeymerken hebben wel zo´n tas in het assortiment. Voordeel van deze tassen is dat ze ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Als weekendtas bijvoorbeeld. Veel bowlingbags hebben een handige schouderband.

Keeperstassen

De hockeykeepersoutfit is behoorlijk volumineus. Legguards, bodyprotector, helm, handschoenen, het neemt allemaal erg veel ruimte in. De keeperstassen zijn dan ook groot een stevig. Meestal zitten er wieltjes onder zodat ze voortgetrokken kunnen worden. Dat scheelt een hoop sjouwwerk.