Heeft u een pand of woning in Eindhoven en komt de levensduur van uw dak- of gevelbekleding tot zijn einde? Dan moet u natuurlijk een nieuwe laten plaatsen. Materiaalkeuze is hierin heel belangrijk. Met het juiste materiaal kunt u weer jaren vooruit zonder om te hoeven kijken naar uw dak. Heeft u weleens gedacht aan een dak- of gevelbekleding van metaal? Metaal is in veel verschillende soorten en samenstellingen te verkrijgen, waarvan verschillende soorten geschikt zijn voor metaalbewerking. Denk bijvoorbeeld aan materialen zoals lood, aluminium en zink. Deze worden vaak toegepast voor zetwerk op maat. Hierdoor is de vraag en het gebruik van metaal Eindhoven gestegen.

Wat houdt zink op maat in?

Zetwerk op maat word veelvuldig toegepast in de dak- en bouwindustrie. Een van de meest gebruikte materialen op het gebied van zetwerk op maat is zink, dit komt vooral door de vele voordelen die zink bied. Zo is het bijvoorbeeld enorm gebruiksvriendelijk doordat onderhoud niet noodzakelijk is en is het materiaal ontzettend duurzaam. Middels een bankschroef, kantbank of zetbank wordt het materiaal in een andere, en dus gewenste, vorm gezet. Hierdoor krijgt u een op maat gemaakt product dat perfect aansluit op uw dak. Zink laat zich eenvoudig bewerken, hierdoor kan vrijwel elke vorm worden gerealiseerd. Daarnaast hoeft het materiaal niet aan elkaar gelast te worden. Dit scheelt veel tijd en u krijgt hierdoor een nettere afwerking.

Toepassing van zink op maat.

Zink op maat wordt voornamelijk gebruikt als dak- en gevelbekleding. Zo kunnen er onder andere afdekkappen, dakranden, waterslagen, daktrimmen en dakgoten van worden gemaakt. Zink word vooral toegepast omdat het ideale eigenschappen heeft. Het is een duurzaam product dat zich makkelijk laat bewerken en een lange levensduur heeft. De levensduur van een zinken dakgoot bijvoorbeeld kan oplopen tot wel 50 jaar. Na al deze jaren heeft zink nog steeds dezelfde eigenschappen: het word niet broos, is eenvoudig te repareren en veroudert niet. Verder is het in veel kleuren verkrijgbaar en geeft het uw pand of woning een karakteristieke uitstraling.

Op zoek naar zink op maat?

Bent u op zoek naar zink op maat Eindhoven voor uw pand of woning? Of heeft u twijfels of zink het meest geschikte materiaal is voor uw project? Ga dan langs bij een metaalbewerkingsbedrijf bij u in de buurt. Hier kunnen ze u voorzien van de juiste informatie en adviezen over verschillende materialen en de toepassingsmogelijkheden. Daarnaast hebben vrijwel alle metaalbewerkingsbedrijven de verschillende materialen op voorraad of in een showroom waardoor u deze direct kunt bekijken en vergelijken.