Visolie is goed voor ons hele gestel. Er wordt natuurlijk niet voor niets geadviseerd om tweemaal per week vette vis te eten. De vis vetzuren die in vette vis zitten is erg gezond, maar de meeste mensen krijgen hier met hun dagelijkse eetpatroon niet voldoende van binnen. Om die reden is het verstandig visolie supplementen als aanvulling op het eetpatroon toe te voegen.

Wat zit er in visolie?

Visolie zit vol met essentiële vetzuren EPA en DHA, welke deel uit maken van de Omega 3 groep. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Omdat ons lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken, kunnen er gemakkelijk tekorten ontstaan. Wanneer het lichaam deze essentiële vetzuren langdurig mist, kunnen er zelfs vervelende gezondheidsproblemen optreden. Het is waar dat er ook in andere voedingsmiddelen Omega 3 vetzuren zitten, zoals in groene bladgroenten, walnoten en in lijnzaad, maar het lichaam neemt deze nauwelijks of zelfs niet op. Daarom is het nodig om tweemaal per week vette vis te eten of visolie capsules te slikken. Bij Byfit hebben ze een ruim assortiment aan visolie supplementen.

Ons lichaam houdt van visolie

De vetzuren die in visolie zitten zijn enorm belangrijk voor de onderhoud van onze hersenen, zenuwen en ogen. De weefsels waar deze uit bestaan zitten vol met DHA. Dit zorgt onder andere voor regulatie van onze motoriek, ons gedrag en stemming, maar ook voor ons geheugen en spraak. Ook heeft visolie invloed op het hart en de bloedvaten. Het verlaagd LDL cholesterol, wat niet goed voor ons is, en verhoogt de goede HDL cholesterol. Alsof dit alles nog niet voldoende is hebben visolie capsules ook nog eens een gunstige invloed op de hormoonhuishouding. Het maakt de hormoonschommelingen minder tijdens zwangerschap, menstruatie en overgang.

Kunnen kinderen ook genieten van visolie supplementen?

Het wordt zelfs aanbevolen om tijdens en na de zwangerschap visolie capsules te slikken. De positieve effecten van de essentiële vetzuren zullen ook bijdragen aan de ontwikkeling van het ongeboren kindje. Daarnaast kunnen kinderen baat hebben bij visolie, omdat zij in de groei zijn. De visolie bevordert namelijk de groei van de hersenen. Hierdoor zullen kinderen kunnen genieten van een beter geheugen en betere leerprestaties.